Володимир Бериславський: «У пріоритеті – турбота про медицину та медиків»

4 года назад 0

  • Новини
  • 0
  • 1

Володимир Бериславський: «У пріоритеті – турбота про медицину та медиків» Дата: 02/09/2020

У Чаплинці не полишають надії самотужки покращити місцеву медицину. Термомодернізація відділень, закупівля нового обладнання, встановлення електричного підйомника – та на цьому представники районної влади зупинятися не збираються.

Наступним кроком покращення стане придбання міні-рентген апарату «Паллада». Його перевага у тому що він легко переміщується, а отже зробити знімок тяжкохворим пацієнтам можна не виходячи з палати. За словами голови Чаплинської районної ради Володимира Бериславського, цей апарат конче необхідний лікарні.

«Сьогодні зробити обстеження жителі Чаплинки можуть лише в адмінбудівлі, поряд з реанімаційним, хірургічним корпусами. У поліклініці даний апарат не працює, а тому медичному персоналу необхідно кожного разу перевозити пацієнтів. Це завдає незручностей», – розповідає Володимир Бериславський.

Міні-рентген апарат обійдеться районній раді приблизно у 620 тисяч гривень. Його планують придбати за кошти, які надійдуть від продажу старої типографії.

«Типографія не функціонує понад 15 років. Тому вирішили продати будівлю приватному підприємцю і витратити кошти на необхідні для громади речі. Очікуємо кошти, розподіляємо на сесії і проводимо тендер. До кінця 2020 року апарат має з`явитися у лікарні»,-  пояснює пан Володимир.

До речі, отриманих коштів від продажу типографії вистачить і на придбання житла для медиків Чаплинської районної лікарні.

Записала Поліна ДАЙНЕГА

фото IPC Генічеськ