«Все почалося в 2016…»: українці втратили мільярди гривень, спливла скандальна правда

5 лет назад 0

Українці протягом останніх кількох років оплачували зі своєї кишені існування цілого ряду політичних партій.

Про це повідомляє «Лівий берег».

«Кошти з держбюджету 11 партій будуть одержувати з наступного року. У Законі «Про політичні партії в Україні» передбачено, що щорічна сума вираховується за формулою: дві сотих від мінімальної зарплати (станом на січень року виборів) помножена на загальну кількість виборців, які голосували за партії», – йдеться в повідомленні.

Також журналістам вдалося з’ясувати, що сума витрачених грошей на партії за наступні чотири роки складе понад півмільярда гривень, а саме – 565 млн 486 тис 921 грн.

«Загальний обсяг фінансування партій, що подолали 2-відсотковий бар’єр, складе 565 млн 486 тис 921 грн. Ця сума щорічно кілька коливатися, незважаючи на збільшення прожиткового мінімуму. Так, «Опозиційна платформа – За життя» – 68,7 млн грн.; «Батьківщина» – 41,6 млн грн.; «Європейська Солідарність» – 41,2 млн грн.; «Голос» – 29,6 млн грн.; Радикальна партія– 20,4 млн.; «Сила і честь» – 19,4 млн; «Опозиційний блок» – 15,4 млн грн.; «Українська стратегія Гройсмана» – 12,3 млн; «Партія Шарія» – 11,4 млн грн.; «Свобода» – 10,9 млн грн», – підкреслюється в повідомленні.

Перемогла на виборах партія «Слуга народу» отримає з бюджету близько 220 млн гривень.

Як повідомлялося раніше, в мережі опублікували особисті дані кандидатів у Верховну Раду від президентської партії «Слуга народу», які приголомшили українців. Згідно з інформацією, у деяких кандидатів немає вищої освіти, а тільки технічний або взагалі загальна середня. Даний факт викликав шквал критики та обурення в соцмережах.

Багато користувачів мережі не можуть повірити, що такі люди пройшли в Раду. Також вони зазначали, що такі нардепи в Раді не зроблять нічого корисного.

«Будуть вчитися на народі України! Чого хотіли, те й отримали!», «У слуги завжди наймали не найосвіченіших. Так що, пані та панове, отримали слуг відповідних», «Це звичайні кнопкодави. Раніше були коханки, охоронці і водії, а зараз всі підприємці. За зарплату на кнопки тиснути, коли скажуть», «І ці люди забороняють мені колупатися в носі», «Той самий момент, коли особисті зв’язки та вміння підлизатися в 100 разів важливіше, ніж ваш диплом або оксфордське освіту», «З глузду з’їхали? Як мені дочки тепер пояснити, що потрібно вчитися?».