Встановлена бездіяльність Бериславської міськради щодо організації належного поводження з ТВП

7 лет назад 0

У червні 2017 року Держекоінспекцією у Херсонській області проведена позапланова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині поводження з побутовими відходами Бериславською міською радою.

За результатами перевірки встановлено, що висновок державної екологічної експертизи на будівництво полігону відсутній, технологічний процес захоронення відходів не здійснюється, після розвантаження відходи не розрівнюються, не ущільнюються, не укриваються ізолювальним шаром.

В порушення Закону України «Про відходи», відходи підгортаються спеціалізованим транспортом та зсуваються на схили балки Кизикермен, що призвело до засмічення земель на схилах купами твердих побутових відходів.

Бериславською міськрадою не визначені виконавці послуг з перевезення побутових відходів, не проводиться робота щодо будівництва полігону твердих побутових відходів, паспорт місця видалення відходів та Місцева програма поводження з відходами міською радою не розроблені, схема санітарної очистки населеного пункту м. Берислав відсутня.

Державною екологічною інспекцією у Херсонській області надано припис щодо усунення виявлених порушень та проінформовано Херсонську обласну державну адміністрацію.

Для вжиття відповідних заходів реагування до порушників екологічного законодавства державними інспекторами направлено лист до прокуратури Херсонської області стосовно невиконання Бериславською міською радою владних повноважень.