У 2018 році на обласні стипендії було виділено 3607,3 тис. грн бюджетних коштів

5 лет назад 0

З метою створення в області сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу жителів Херсонщини, підтримки і стимулювання їх інтелектуальних здібностей, спортивних досягнень, в області діє Програма щодо запровадження обласних стипендій.

Так, у 2018 році в рамках реалізації Програми з обласного бюджету було виділено 3607,3 тис.грн. Зокрема, матеріальне заохочення отримали 1085 кращих представників області різних галузей. У галузі освіти і науки обласні стипендії отримали 30 студентів вищих навчальних закладів, 1 молодий науковець, 50 учнів-переможців всеукраїнських конкурсів та олімпіад, 433 учня-переможця обласних конкурсів та 419 кращих педагогічних працівників.

У галузі фізичної культури і спорту щомісячні стипендії отримали 54 спортсмени-переможці міжнародних і всеукраїнських змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту, 5 спортсменів-переможців міжнародних і всеукраїнських змагань з параолімпійських та дефлімпійських видів спорту, 5 тренерів спортсменів-переможців та призерів міжнародних і всеукраїнських змагань з олімпійських видів спорту. Одноразові стипендії отримали 31 спортсмен області – переможці і призери міжнародних змагань та їх тренери та 6 спортсменів області, які отримали ліцензії на участь в Дефлімпійських іграх. У номінації «Кращі спортсмени року» та «Кращі тренери року» стипендію отримали 2 спортсмени та 1 тренер області.

Також, обласні стипендії отримали 20 кращих медичних працівників області, 10 діячів культури і мистецтва, 15 журналістів та 3 кращих державних службовця.