У бібліотеці ім. Дніпрової Чайки відзначили День партизанської слави

5 лет назад 0

Щоб відсвяткувати День партизанської слави, 20 вересня до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, завітали учні херсонської школи № 36.

День партизанської слави – це свято людей сильних духом, які активно брали участь у визвольній боротьбі проти гітлерівських загарбників. На території Херсонської області діяло 11 підпільних організацій, 10 партизанських загонів, які об’єднували у своїх рядах більше тисячі чоловік.

Разом з дорослими патріотами активну участь у підпільно-партизанській боротьбі на Херсонщині приймала і молодь. Молодіжну організацію, у складі якої було 50 юнаків та дівчат, очолив Ілля Кулик. Активно діяла і молодіжна група в Херсоні, відома як «Хлопчики з Карантинного острова». До її складу входило 12 осіб: 13-16-річні підлітки та юнаки. Про діяльність цієї підпільної організації розповів письменник та журналіст Леонід Марченко. Про подвиг юних патріотів Леонід Володимирович написав книгу «Клятве остались верны».

Вразила дітей розповідь про нашого земляка, людину-легенду Володимира Казначеєва. Йому виповнилось 91 рік, але він пам’ятає своє воєнне дитинство. У 13 років Володя прийшов в партизанській загін і став підривником. На його рахунку 10 підірваних ешелонів противника. Про мужнього героя-партизана знято документальний фільм. Учасники заходу переглянули уривки документальних фільмів, побачили фотодокументи, книги, пам’ятники, які увічнюють подвиг партизан-підпільників. Леонід Марченко подарував свої нові книги для юних читачів бібліотеки. На згадку про день партизанської слави залишиться фото з талановитим письменником, який написав про подвиг юних героїв.