У Голопристанському районі розпочалася жнивна кампанія

7 лет назад 0

У Голопристанському районі вже розпочалася жнивна кампанія. В її проведенні задіяно майже 200 комбайнів, 40 тракторів, 160 автомашин і майже 900 працівників різної категорії. І щоб сподівання на щедрий врожай виправдалися, необхідно докласти максимум зусиль по збереженню ранніх зернових.  

Зокрема, йдеться про забезпечення пожежної безпеки у ході зернозбиральної кампанії. До організації питань безпеки долучаються як фахівці ДСНС, так і її ветерани. З багатим досвідом і знаннями вони надають методичну і практичну допомогу нині діючим співробітникам Служби порятунку, а також керівникам фермерських індивідуальних господарств.

У Голопристанському районі, найбільшому в області, складна ситуація зі створенням добровільних протипожежних формувань і місцевої пожежної охорони, а професійний пожежно-рятувальний підрозділ знаходиться у м.Гола Пристань, відстань до крайньої точки складає 60 км. Існує 18 добровільних пожежних дружин на сільгосппідприємствах. Хоча в той же час у районі не організована робота з цілодобової охорони хлібних масивів.

Куратор Голопристанського району Руслан Росляков під час надання практичної допомоги районному відділу ГУ ДСНС області перевірив ступінь виконання організаційно-практичних заходів щодо запобігання надзвичайних подій під час зернозбиральної компанії.

ГУ ДСНС України у Херсонській області