У Херсон завезуть сироватку проти ботулізму

7 лет назад 0

По Херсонській області на даний час зареєстровано 1 випадок ботулізму. Хворому надавалася симптоматична медична допомога в повному обсязі в КЗ «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г.І.Горбачевського». Летальних випадків по області не зареєстровано.

Позитивним є надходження 04 липня 2017 року в Україну необхідних ліків проти ботулізму канадського виробництва (протиботулістична сироватка) у вигляді гуманітарної допомоги вартістю 2,5 мільйона гривень. Це дозволить надати допомогу 25 людям.

За інформацією МОЗ України, протиботулістична сироватка (антитоксин проти ботулізму) буде в найкоротші строки надаватися в разі потреби за зверненням Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Крім того, Департамент охорони здоров’я ОДА щорічно надає до Міністерства охорони здоров’я України заявку про потребу в медикаментах для хворих на інфекційні захворювання з високим рівнем смертності, у тому числі і на ботулізм.

Нагадуємо, що запобігання є найбільш ефективним способом уникнути ботулізму та закликаємо утримуватися від їжі, про якість якої споживачу достеменно невідомо. До факторів ризику належать споживання в’яленої, солоної та консервованої риби, оскільки вона могла бути заражена у природних умовах і не проходила термічну обробку. Варто також уникати вживання таких продуктів у разі, якщо споживач не може бути впевнений у дотриманні умов зберігання та транспортування.

Херсонська ОДА