У Херсоні депутат міської ради не подала декларацію із принципу

7 лет назад 0

Станом на 1 травня 1 депутат Херсонської міської ради не подав до Реєстру електронних декларацій відомості про свої доходи та майно. 

"За несвоєчасне подання електронної декларації передбачено штраф від 850 до 1700 грн (50-100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). НАЗК має проінформувати депутата про те, що він порушив закон. Якщо у 10-денний термін після отримання такого повідомлення політик не заповнить декларацію — то за це його можуть притягнути до кримінальної відповідальності" , — наголошує Віта Думанська, координаторка кампанії “Стеж за грошима” Громадського руху ЧЕСНО.

Думанська також додає: 

"Депутатам загрожує позбавлення волі строком до 2 років, громадські роботи, які можуть тривати від 150 до 240 годин або штраф, який вже сягатиме 51 тисячі гривень".

З Херсонської міської ради не подала декларацію представниця “Опозиційного Блоку”, у минулому комуністка Алла Беліченко.

Жінка заявила, що взагалі не знає про те, що має подавати електронну декларацію та наголошує на тому, що принципово не користується електронною технікою: "Так я ж пенсионерка, мне вообще никто об этом не говорил, я и в прошлом году не подавала, я думаю уже как пенсионера, у меня пенсия как была, так и осталась, как жила я в двухкомнатной, так и живу. Во-первых, я вообще не пользуюсь этой электроникоой, чтобы Вы знали, это моя принципиальная жизненная позиция, ну я не знаю… Нам когда-то в депутатском отделе раздавали декларации, заполните. Второй год меня уже никто не трогает, но это ещё даже в прошлой каденции, даже не в этой, а в прошлой я уже не заполняла. Я депутат уже не первого созыва, и поэтому у меня как была пенсия, так и есть, как жила я одна — так и живу.  

Нагадаємо, у депутатів був час для заповнення декларацій з 1 січня 2017 року до 1 травня 2017 року — 4 місяці.

У кращому випадку депутат, який не заповнив вчасно декларацію, сплатить штраф у гіршому — понесе кримінальну відповідальність.