У Херсоні малюку провели екстрену унікальну операцію на серці

6 лет назад 0

7 серпня лікарі в Інституті серця при Міністерстві охорони здоров'я України під керівництвом всесвітньо відомого українського кардіохірурга Бориса Тодурова провели унікальну операцію на серці малюку із Херсона.

Пацієнтом лікарні стала дитина, яка народилася значно раніше терміну і на момент операції важила трохи більше 1 кілограма. Лікарям вдалося провести складну операцію: резекцію коарктації аорти — це критичне звуження самої великої судини в людському організмі.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктора Короленко жодна лікарня в Україні не взялася за операцію:

«Тільки команда Бориса Михайловича в Інституті Серця погодилася провести екстрено унікальну операцію. Зараз дитина перебуває у задовільному стані, його показники здоров'я в нормі, а прогноз лікарі оцінюють як позитивний», — наголосив Віктор Короленко.

Слід зазначити, що Олексій – один з двійні, який народився на 32 тижні вагітності.

На момент операції вага малюка становила 1кг 300 г, вік – 16 днів. З Херсону до Інституту серця малюка доставили реанімобілем.

Другий хлопчик вагою 2 кг 300г чекає на свого братика в Херсонській обласній дитячій лікарні. Сьогодні, 10 серпня, мама, тато і прооперований малюк повертаються в Херсон, де малюки разом продовжать виходжування.

Екстрену операцію проводила бригада: Василь Карпенко, Володимир Вашкеба, анестезіолог – Ірина Галамай, операційна медсестра — Юлія Кольга.