У Херсоні мітингували підприємці з ринків: вимагали не переносити МАФи з тротуарів

3 года назад 0

Подовжити договори оренди розташованих на тротуарах земельних ділянок, на яких на ринках Херсона встановлені торговельні павільйони вимагали підприємці на акції протесту біля Херсонської міськради.

На акцію прийшли підприємці з кількох херсонських ринків, де міська влада хоче впорядкувати розташування торгових місць: прибрати частину їх з тротуарів. Зокрема, це ринки – "Дніпровський", "Шуменський" і "Житлоселище". У цьому році вийшов термін дії дозвільних документів, згідно з якими частина торгових місць на п'яти херсонських ринках розміщені на тротуарах біля території ринку. Спеціальна комісія розглянула ситуацію по кожному з таких ринків і прийняла рішення про впорядкування простору на деяких ринках.

Це й не сподобалося підприємцям. За їх словами, перенесення торгових місць вони не "потягнуть фінансово", бо на них негативно вплинула коронокриза, а також це перенесення призведе до втрати постійних покупців, яким зручно робити покупки саме в доступних для них місцях.

З протестувальниками спілкувалися Херсонський міський голова Ігор Колихаєв, секретар міськради Галина Лугова, депутати міськради. Вони пообіцяли, що остаточне рішення щодо ринків поки не прийматиметься і питання буде вивчене додатково.