У Херсоні нетверезий водій із товаришами спричинив ДТП, а потім зник з місця пригоди

6 лет назад 0

ДТП без постраждалих на розі проспекту Ушакова та вулиці Кулика отримали патрульні вчора близько опівдня. Заявник повідомляв, що з його автомобілем Toyota Camry зіткнувся ВАЗ-2107, який рухався позаду. На місці інспектори побачили лише одного учасника пригоди. Водій Toyota пояснив, що з іншого транспортного засобу вийшли троє молодиків. Вони запропонували залагодити справу на місці, однак чоловік відмовився. Тоді хлопці повернулись до свого автомобіля й поїхали з місця. У цей час на пульт «102» звернувся небайдужий громадянин.

Він розповів, що переслідує утікачів. Інший екіпаж патрульних негайно вирушив на допомогу. Чоловік повідомив, що заблокував ВАЗ у дворі на провулку Комбайновому. Туди за лічені хвилини прибули й поліцейські. Вони відразу наздогнали молодиків, які покинули транспортний засіб та намагались утекти. Як встановили патрульні, водій ВАЗ під час руху не був уважним, не врахував змін дорожньої обстановки, не дотримався безпечної швидкості, не витримав безпечні дистанцію та інтервал. У результаті він скоїв зіткнення з автомобілем Toyota Camry, який зупинявся на червоний сигнал світлофору.

Також у 27-річного херсонця інспектори помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Він у встановленому законом порядку відмовився проходити огляд за допомогою алкотесту «Драгер» на місці та проїхати до медичного закладу. До того ж, чоловік не мав полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності. На нього патрульні склали адмінматеріали за ст. 122-4 (Залишення місця ДТП), 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП), ст. 126 (Керування без відповідних документів) та ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Автомобіль порушника евакуювали на арештмайданчик.

Загалом за минулі вихідні інспектори зафіксували 8 випадків керування в нетверезому стані.

Управління патрульної поліції в Херсонській області наголошує! Алкоголь та кермо – несумісні!