У Херсоні оперативники затримали підозрюваного у 30 крадіжках з кав’ярень

5 лет назад 0

За кілька місяців лише на території Суворовського району міста Херсона жертвами крадіжок стали 30 власників невеликих кав’ярень та магазинів. Зловмисник за допомогою викрутки віджимав металопластикові двері, ролети та забирав з каси від 500 до 10000 гривень. Наразі зловмисник затриманий, йому загрожує до 6 років позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, оперативники ретельно проаналізували всі злочини і встановили, що крадіжки скоювалися за схожих обставин та за однаковою схемою. Зловмисник проникав у кав’ярні вночі, коли поблизу не було випадкових свідків. Діяв душе швидко, за 2 хвилини забирав гроші і тікав ще до прибуття охорони. Він не залишав після себе ніяких слідів.

Працівники поліції відслідкували по камерам відеоспостереження шлях пересування зловмисника, зібрали докази, відпрацювали осіб, раніше судимих за подібні злочини. Робота принесла результат – вдалося встановити особу підозрюваного. Ним виявився 28-річний херсонець, раніше судимий за злочини майнового характеру. Затримали його в орендованій квартирі, де він мешкав з дівчиною та її 4-ма дітьми.

Підозрюваний розповів, що викрадені гроші витрачав на повсякденні потреби родини. Наразі вирішується питання про повідомлення чоловіку про підозру та обрання йому міри запобіжного заходу. У слідства є усі підстави вважати, що зловмисник причетний до аналогічних злочинів в інших районах Херсона. Відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.