У Херсоні підняли національний прапор кримськотатарського народу

3 года назад 0

26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Саме цього дня, сім років тому, у Сімферополі відбулось найбільше зібрання на підтримку цілісності та єдності України.

З нагоди пам’ятної дати зранку біля будівлі Херсонської обласної ради та Херсонської обласної державної адміністрації відбулось урочисте підняття на флагшток під звуки двох гімнів державного прапора України та національного прапора кримськотатарського народу. Два прапори, але одна країна. Символічним є не лише те, що збігаються кольори кримськотатарського та українського прапорів, але й цілі двох народів за європейське майбутнє.

Участь у заході взяли: перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський, т.в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Козир та голова Херсонського міського Меджлісу, голова правління БО «ККСЦ «Куреш» Ібрагім Сулейманов.

«Сім років тому розпочалася, мабуть, одна з найтрагічніших сторінок історії, нашої держави, але саме цей день і об’єднав всіх кримчан заради спільної мети – життя у вільній українській державі. Тоді на площі в Сімферополі зібралося майже 20 тис. людей. Це був найбільший мітинг за всю історію АР Криму. І тоді ми змогли відстояти наше право. Верховна Рада Криму не прийняла рішення, які б дозволили окупантам легалізувати захоплення Криму та відторгнення від України. Але на наступний день державні установи були захопленні російською армією», – розповів голова Херсонського міського Меджлісу та подякував українській владі за підтримку кримськотатарському народу у боротьбі за європейське майбутнє, свободу і максимальну дистанцію від Російської Федерації.

Зі своєї сторони, Херсонська обласна рада упевнена, що настане день, коли українські спортсмени та артисти знову виступлять у Криму, а Меджліс кримськотатарського народу повернеться до законної будівлі у Сімферополі.

Довідково: День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя встановлено Указом Президента з метою вшанування мужності і героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території — в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, у відстоюванні територіальної цілісності України, з нагоди відзначення річниці від проведення 26 лютого 2014 року в місті Сімферополі мітингу на підтримку територіальної цілісності України.