У Херсоні поліцейські вилучили 10 кг канабісу

4 года назад 0

У Херсоні працівники Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції спільно зі слідчими Олешківського відділення поліції під процесуальним керівництвом районної прокуратури перекрили канал збуту марихуани в особливо великих розмірах. Загальна сума вилучених наркорослин за цінами «чорного» ринку оцінюється в суму 300 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що двоє херсонців, віком 41 та 46 років займаються вирощуванням та збутом наркорослин. Спочатку чоловіки насіння культивували та за допомогою селекції виводили нові сорти конопель. Після чого їх висівали за однією з адрес із дотриманням останніх технологічних нововведень і вирощували коноплі елітних сортів. За другою адресою зловмисники облаштували приміщення, де кущі конопель висушувалися і в подальшому перероблялися в товар, готовий для продажу. Також поліцейські з’ясували, що зловмисники збували канабіс лише перевіреним покупцям.

Як повідомив начальник Управління протидії наркозлочинності поліції Херсонщини Андрій Денисьєв, сьогодні під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці загалом вилучили 10 кг марихуани. Більшість з вилученого знаходилось в автомобілі старшого чоловіка. Правопорушники намагались сховати наркорослини та перевезти їх в інше місце.

Наразі головний фігурант затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.