У Херсоні поліцейські встановили учасників злочинної групи, які скоїли не менше 15 крадіжок

5 лет назад 0

Своїми об’єктами зловмисники обирали приміщення приватних підприємств, організацій, магазинів. До скоєння злочину ретельно готувалися, заздалегідь вивчали систему охорони, наявність камер відеоспостереження та підключення до сигналізації. Наразі доведено, що двоє учасників групи причетні до скоєння 15 крадіжок. Сума завданих потерпілим збитків складає близько 2 мільйонів гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У Херсоні впродовж року сталися ряд крадіжок із приміщень магазинів та приватних фірм. Злодії вночі проникали в середину офісів, відчиняли сейфи, забирали гроші, банківські картки та інші цінні речі. Під час детального вивчення зібраних матеріалів досудового розслідування поліцейські встановили, що злочини скоюють одні й ті самі зловмисники. До розшуку зухвалих крадіїв долучилися оперативники управління стратегічних розслідувань.

Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Микола Цап, поліцейські виконали великий обсяг роботи і завдяки вжитим заходам встановили щонайменше двох учасників злочинної групи. 37-річний організатор підшукував відповідні об’єкти та розробляв план проникнення. Цінні речі вивозили на автомобілі 35-річного напарника, який відповідав за подальший збут викраденого майна. Не реалізований товар зберігався в гаражі організатора. Там же знаходилися численні інструменти злому.

В ході санкціонованих обшуків, проведених працівниками управління стратегічних розслідувань та слідчими відділу розслідувань особливо тяжких злочинів обласного главку поліції, поліцейські вилучили в гаражі пневматичні щипці, фомки, драбини різної довжини, відмички. За місцем мешкання підозрюваних знайдені гроші, банківські картки та інші речі, здобуті злочинним шляхом. Також у них вилучені 3 рушниці, пістолет для відстрілу набоїв травматичної дії, кілька ножів.

Наразі зловмисник, який підозрюється в організації злочинів, затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою. Встановлюється причетність злочинної групи до скоєння інших злочинів.