У Херсоні поліцейські у раніше судимого вилучили боєприпаси, вибухівку та пістолет

5 лет назад 0

Учора працівники Херсонського відділу поліції провели санкціонований обшук в будинку раніше судимого жителя Суворовського району. Як з’ясувалося, 39-річний херсонець зберігав вдома пістолет, пластид, тротил та понад 200 набоїв до зброї армійських зразків. Відтепер чоловік може потрапити за грати на 7 років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Оперативники отримали інформацію, що місцевий мешканець, який нещодавно відбув покарання за вбивство через необережність, зберігає вдома боєприпаси. Було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. Сьогодні в рамках досудового розслідування поліцейські провели в оселі чоловіка санкціонований обшук.

Як розповів начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, в ході обшуку працівники поліції виявили пістолет іноземного виробництва, перероблений під стрільбу бойовими набоями калібром 9 мм, близько 40 г пластиду, 75 г тротилу, 12 імітаціонних запалів, 50 шумових патронів та ще майже 200 набоїв різного калібру. Зі слів підозрюваного, це все належало його померлому батькові.

Заборонені предмети направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Наразі поліція встановлює походження вилученого. Чоловікові може загрожувати покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадуємо, що протягом жовтня на території області поліція проводить «Місячник добровільної здачі зброї». Громадяни, які незаконно зберігають зброю, боєприпаси або вибухові речовини, мають можливість уникнути кримінальної відповідальності, якщо впродовж місячника добровільно здадуть в поліцію заборонені предмети.