У Херсоні поліцейські затримали посередницю телефонного шахрая

7 лет назад 0

У Херсоні поліцейські затримали жінку, яка була посередником між шахраєм і його жертвами. Затримана підозрюється в причетності до 6 шахрайств. Загалом ошукані херсонці передали зловмисникам більше 80 тисяч гривень. Свою частку жінка витрачала на наркотики.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники Херсонського відділу поліції встановили особу жінки, яка виконувала роль посередника між телефонним шахраєм і його жертвами. Шахрай телефонував мешканцям Херсона та повідомляв, що їх родич за скоєння злочину знаходиться в поліції і можна за гроші вирішити питання про непритягнення його до відповідальності. Коли потерпілий погоджувався, до нього за грошима на таксі приїздила 41-річна херсонка.

Як розповів заступник начальника Херсонського відділу поліції Андрій Скалібог, після отримання грошей жінка переказувала їх на банківський рахунок шахрая, який перебуває в місцях позбавлення волі на непідконтрольній території Луганської області. Собі затримана залишала посередницький відсоток, який складав від 2 до 4 тисяч гривень. Гроші жінка витрачала на чергову дозу наркотика. Також поліцейські встановили, що вона раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за збут наркотиків.

Слідчим відділенням Херсонського відділу поліції відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Доведена причетність жінки до участі в скоєнні 6 шахрайств. Вирішується питання про обрання для неї міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області