У Херсоні поліцейські затримали злочинну групу наркодилерів з психотропною речовиною на понад мільйон гривень

5 лет назад 0

Працівники управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції спільно з відділом детективів та під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили злочинну групу збувальників психотропної речовини PVP. У зловмисників вилучено півтора кілограми PVP на суму 1 мільйон 305 тисяч гривень, велику кількість банківських карток, де зберігалося понад 200 тисяч гривень, отриманих від збуту наркотиків. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські з’ясували, що група складалася з трьох мешканців Херсона, усім до 25 років. Наркотики вони збували жителям обласного центру та міста Скадовська. Організатор незаконного бізнесу відповідав за безперервну поставку наркотовару, розподіляв обов’язки між учасниками групи, а також контролював фінанси. Двоє його спільників фасували товар, рекламували його, закладали наркотики в обумовлені місця, а також підтримували зв'язок з клієнтами через сторінку-робот. В якості рекламного простору зловмисники використовували фасади будівель обласного центру. Крім того, організатор виготовив рекламну продукцію – наліпки з адресами сайтів, де можна замовити PVP. Покупець і збувальник уникали будь-яких контактів, спілкувалися за допомогою інтернет-месенджера та різних сайтів. Гроші клієнти переказували на банківські картки, після чого сплачений товар наркокур'єр залишав у схованці.

Як повідомив начальник Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрій Денисьєв, учасники групи використовували високий рівень конспірації. Систематично змінювали мобільні телефони та планшети, орендовані квартири, де фасували наркотики, також мали велику кількість банківських карток. До того ж, організатор розробив електронну карту міста, де позначками відмічав місця закладок та адреси концентрації найбільшої кількості замовлень.

Під час проведення обшуків за різними адресами фігурантів поліцейські вилучили півтора кілограми психотропної речовини PVP на суму 1 мільйон 305 тисяч гривень, велику кількість фасувального матеріалу, липку стрічку, фольгу та електроні ваги, які використовувалися під час пакування наркотиків для подальшого збуту, мобільні телефони, планшети, банківські картки, на яких зберігалося понад 200 тисячами гривень, отриманих за збут наркотиків.

Наразі учасник групи затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» (санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна).