У Херсоні поліція затримала підозрюваних в скоєнні 30 крадіжок із автомобілів

5 лет назад 0

Протягом останніх трьох місяців у Херсоні до поліції стали надходити звернення автовласників про крадіжки з автомобілів цінних речей. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особи двох підозрюваних. Після скоєння чергової крадіжки вони були затримані.

До підрозділів херсонської поліції стали звертатися автовласники із заявами про скоєння крадіжок із автомобілів. Коли водії поверталися до своїх транспортних засобів, виявляли, що з салону зникли цінні речі, гроші, сумки тощо. Для розкриття злочинів в Херсонському відділі поліції була створена окрема оперативна група. Поліцейські проаналізували обставини скоєних злочинів і з’ясували загальні для всіх випадків деталі. Зловмисники обирали транспортні засоби престижних марок та відчиняли їх шляхом сканування сигналізації, усі злочини були скоєні поблизу торгових центрів та великих супермаркетів. Тому основні зусилля оперативних працівників були направлені на відпрацювання цих деталей.

Як розповів начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, вжиті оперативно-розшукові заходи дали очікуваний результат. Біля одного з супермаркетів поліцейські помітили, як до автомобіля «Санг Йонг», з якого хвилину тому вийшла жінка, підійшов чоловік. Він відчинив двері автомобіля, дістав із салону жіночу сумку, після чого сів у легковий автомобіль «Ауді» та поїхав. Працівники поліції почали переслідування. В Таврійському мікрорайоні транспортний засіб був заблокований, а двоє чоловіків, які в ньому перебували, – затримані.

Як з’ясувалося, підозрювані, віком 33 та 44 років, раніше вже притягалися до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів. Під час проведення огляду автомобіля зловмисників в салоні поліцейські знайшли жіночу сумку з особистими документами власниці автомобіля «Санг Йонг» та техпаспорт на транспортний засіб, який кілька днів тому обікрали в Корабельному районі. З кишені одного з затриманих були вилучені викрадені із «Санг Йонга» грошові кошти в сумі близько 10 тисяч гривень та 100 доларів США. У іншого підозрюваного виявили пристрій для сканування захисного коду автомобільної сигналізації.

Наразі підозрювані затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.185 ККУ «Крадіжка». Затримані підозрюються в причетності до скоєння 30 крадіжок із транспортних засобів.