У Херсоні презентували систему індивідуального обліку тепла в багатоквартирному будинку

3 года назад 0

12 лютого, у Херсоні відбувся онлайн захід в рамках проекту ЄС / ПРООН «HOUSES».

Представники спільноти ОСББ з 12 областей України взяли участь у віртуальному турі, в ході якого ознайомилися з системою індивідуального обліку тепла на реальному об’єкті — багатоквартирному будинку м. Херсона.

Одна з найактуальніших тем для житлового сектора на сьогодні — підвищення вартості тепла. Так як же виходити з цієї ситуації? Як вплинути на зменшення суми платіжки за тепло?

На ці та інші питання дали відповідь фахівці Центру енергоефективності м.Херсона. Учасники заходу відвідали в онлайн режимі 2 багатоквартирних будинки м.Херсона. Це було 2 локації: підвал будинку, де встановлений індивідуальний тепловий пункт і квартира одного із співвласників будинку, де на радіаторах встановлені прилади індивідуального обліку тепла.

Уже другий рік дане рішення сприяє зменшенню витрат на теплоносії до 50%. А також, ці заходи можна включити до заходів Програми «Енергодім» від Фонду Енергоефективності! Досвід установки таких поквартирних систем обліку тепла, ще недостатньо розповсюджені в Україні (всього 3 багатоквартирних будинки в Херсоні і 2 — в Києві).