У Херсоні пройшов семінар-практикум для платників податків

6 лет назад 0

У Херсоні пройшов семінар-практикум для платників податків на тему: «Блокування податкових накладних — нові правила», за участі заступника начальника Головного управління ДФС у Херсонській області Наталії Невдах та провідних фахівців фіскальної служби області, який зазвичай проводиться Головним управлінням ДФС у Херсонській області двічі на місяць.

Топ — тема заходу викликала неабияку зацікавленість платників ПДВ до його проведення. І цього разу мала зала приміщення Дніпровської районної у м.Херсоні ради була переповнена вщент, бажаючим ледь вистачило вільних місць. Адже учасниками семінару стали понад 50 бухгалтерів та керівників фінансових служб підприємств, представників юридичних та фізичних осіб — платників податків із Білозерського, Олешківського, Голопристанського районів та м.Херсона.

На це й раз фіскали разом з платниками обговорили практичні й проблемні питання роботи оновленої системи блокування податкових накладних/розрахунків коригування (ПН/РК) і особливості проведення перевірок критеріїв ризиковості платників та проведених господарських операцій. Під час жвавого та конструктивного діалогу бухгалтерам роз’яснені особливості заповнення таблиць та пояснень, передбачені запровадженими нововведеннями роботи системи.

Не залишилися байдужими учасники семінару і до інформації про активну роботу фіскальної служби по залученню до цьогорічної кампанії декларування доходів громадян, які торік отримували іноземні доходи. Наразі, фіскали області вже отримали детальні відомості про понад 200 херсонців, які були офіційно працевлаштовані через трудові агенції та крюїнгові компанії за кордоном. Та нагадали, що такі громадяни до 2 травня 2018 року мають подати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік відповідно до порядку оподаткування іноземних доходів фізичних осіб визначених п.170.11 ст.170 Податкового кодексу України.

На завершення заходу учасників привітала директор херсонської філії журналу «Вісник. Офіційно про податки» Ірина Каражева, яка запропонувала друковану продукцію видавництва.

Як засвідчили учасники семінару, отримана інформація неодмінно стане у нагоді для практичної щоденної роботи, а такі діалоги допомагають платникам краще орієнтуватися у нововведеннях законодавства. А це і є той неоціненний багаж знань, без якого сьогодні не можливо повноцінно працювати у правому полі.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області