У Херсоні пройшов випускний для слухачів курсу української мови

7 лет назад 0

У Херсонській обласній універсальній бібліотеці ім. О. Гончара 17 червня, у суботу, пройшло святкування випуску Безкоштовних курсів української мови у Херсоні.

Відкрили захід та привітали присутніх координатор Безкоштовних курсів української мови у Херсоні Олександр Базилев та викладач Лілія Віжічаніна. Випускники цьогорічних курсів отримали сертифікати та поділитися своїм досвідом поглиблення мовних знань.

Свої враження висловили також працівники головного управління Пенсійного фонду України Херсонської області, в якому відбувалися виїзні навчання напротязі 2016-2017 навчального року. Присутніх привітала Тетяна Шептицька, координатор "Безкоштовних курсів української мови в Києві". Вона повідомила про впровадження нового проекту з серпня місяця для бажаючих вивчати українську мову online.

Своїми побажаннями та баченням україномовного світу Херсону поділився Анатолій Кичинський, український поет, херсонець, та прочитав авторський вірш про мову, особливістю якого є відсутність в тексті самого слова "мова", та разом з цим влучно і пізнаваємо описаний її зміст та вплив. Спеціальний гість заходу Сергій Пантюк наголосив на тому, що сучасна українська література надзвичайно потужна, автори знаходять та описують нові смисли для дорослих і дітей, залучаючи до осмислення різноманітні сфери буття українців а також світову спільноту. Письменник зробив приємний подарунок херсонцям, презентувавши свої книжки. Безкоштовні курси Української мови продовжують свою роботу восени та з радістю приймуть всіх бажаючих вивчати мову, набувати нових знань та спілкуватись в теплому колі однодумців.

Автор: Анна Скоробагатько