У Херсоні відкрито другий гуртожиткок для внутрішньо переміщених осіб

7 лет назад 0

До даного гуртожитку у січні 2017 року планується заселити – 90 осіб з числа ВПО.

Усі кімнати облаштовано необхідними меблями, а під час заселення кожен отримає гігієнічний набір.

« Це вже другий гуртожиток, який ми готуємо для цієї категорії людей. Вкладено величезні кошти Європейської Співдружності та кошти міського бюджету. Уже завершено капітальний ремонт приміщень, а також передбачається ремонт покрівлі. Я думаю, що ті люди, які прийдуть і будуть тут жити (це у першу чергу багатодітні родини та люди з інвалідністю), будуть задоволені приміщеннями, які сьогодні їм надають для тимчасового проживання », — зауважив міський голова Володимир Миколаєнко.

Під час проведення ремонтних робіт виявлено, що комунікації даного гуртожитку фактично не працюють у зв’язку з їх зношеністю. За дорученням міського голови Володимира Миколаєнка розглянуто питання щодо фінансування ремонтних робіт водопровідних та каналізаційних мереж з 1-го по 5-й поверх виділено понад 400 тис. грн. з міського бюджету.

На даний час у гуртожитку проводяться ремонтні роботи щодо заміни старих комунікацій на нові. Це надасть змогу істотно поліпшити умови проживання не тільки на 4 поверсі гуртожитку, а і загалом на всіх 5 поверхах.

Проект «Активізація територіальної громади Херсона для подолання проблем внутрішньо переміщених осіб» реалізовується за фінансової підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні. Загальна площа приміщень, які підлягають ремонту в рамках проекту складає 2989,8 м². Загальна кількість кімнат для ремонту – 109, загальна площа жилих приміщень – 1812,2 м². Приміщення соціальної інфраструктури: кухні – 8; санвузли – 13; коридор — 8, площею 161,3 м². Загальна площа нежилих приміщень – 1177,6 м².

Після завершення ремонтних робіт та облаштування кімнат меблями буде готово для заселення 109 кімнат для сімей з числа внутрішньо переміщених осіб зі Сходу України та АР Крим.