У Херсоні водій мопеда отримав протокол за керування напідпитку

5 лет назад 0

Керування у стані сп’яніння – це доволі «поширене» серед херсонських водіїв правопорушення. Однак не лише керманичі автомобілів сідають за кермо напідпитку. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

Так, вчора близько 18-ї години на Бериславському шосе патрульні помітили мопед Yamaha CV 50ZR. Водій їхав без шолому, тож інспектори його зупинили. Під час спілкування у чоловіка поліцейські помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Той визнав, що нещодавно вживав спиртне. З його слів, випив пляшку пива. Однак проходити огляд за допомогою алкотесту «Драгер» на місці громадянин відмовився. Він висловив бажання проїхати до медичного закладу.

Там він пройшов процедуру, до якої входить і огляд за допомогою газоаналізатора. Прилад показав результат 0,90 проміле, що перевищує допустиму норму майже в 5 разів. І висновок лікаря був однозначним – 33-річний херсонець у стані сп’яніння. Також він не мав водійського посвідчення. На чоловіка патрульні склали адмінматеріали за ст. 126 (Керування без відповідних документів) та ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.
Загалом минулої доби інспектори задокументували 3 випадки керування в нетверезому стані.