У Херсоні водій напідпитку пересів на пасажирське сидіння, щоб уникнути відповідальності

6 лет назад 0

Інформацію про нетверезого водія отримали патрульні вчора близько 13-ї години. Небайдужий громадянин звернувся на лінію «102» та повідомив, що вулицями мікрорайону Таврійський пересувається автомобіль BMW, за кермом якого перебуває чоловік напідпитку. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області у Facebook.

Зазначений транспортний засіб інспектори виявили на вулиці Космічній. До автомобіля саме підійшов чоловік та сів на місце водія. Він почав рух, але побачив позаду проблискові маячки та відразу зупинився. Наближаючись до BMW, інспектори побачили, як чоловік із водійського сидіння пересідає на заднє пасажирське. Крім нього в салоні перебував ще один громадянин. Вони відразу ж почали розповідати, що за кермом перебував саме цей пасажир. На зауваження поліцейських про те, що вони бачили, хто сідав за кермо, водій відповів нецензурною лайкою. Він не реагував на вимоги патрульних припинити правопорушення, тож інспектори його затримали та доправили до Херсонського відділу поліції. До того ж у чоловіка патрульні дійсно помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Також він не мав водійського посвідчення. У відділку інспектори встановили особу порушника. Той у встановленому законом порядку відмовився проходити огляд за допомогою алкотесту «Драгер» на місці та проїхати до медичного закладу.

На 25-річного херсонця склали адмінматеріали за ст. 126 (Керування без відповідних документів), ст. 130 (Керування у стані сп’яніння), ст. 173 (Хуліганство), ст. 185 (Непокора вимозі поліцейського) КУпАП. Автомобіль евакуювали на арештмайданчик.

Загалом минулої доби патрульні зафіксували 5 випадків керування в нетверезому стані.