У Херсоні запрацює програма “Безпечне місто”

5 лет назад 0

Очільник міста Володимир Миколаєнко вносить у порядок денний наступної сесії міської ради питання про запровадження проекту «Безпечне місто». Програма проекту передбачає придбання до 20 сучасних камер відеоспостереження і розроблена аби значно підвищити безпеку громадян на вулицях міста, виявляти та попереджувати правопорушення.
Зараз у Херсоні вже працюють 3 таких камери, але за словами начальника управління інформаційно-аналітичної підтримки Олександра Федотова цього недостатньо, вони здатні виявляти лише до 20 правопорушень на місяць. У інших містах послуговуються альтернативними системами, але пан Федотов наголошує проект «Безпечне місто» дешевший та ефективніший.
Відомості про місце правопорушення та розташування камер відображається на єдиній мапі системи управління нарядами поліції всієї країни, що надає можливості оперативного реагування. Також співробітник нацполіції акцентує увагу на значній економії коштів міського бюджету, яка заздалегідь прописана у проекті.
Одна така камера відеоспостереження перекриває 2 полоси руху на дорозі, розпізнає усі технічні особливості автомобіля та обличчя осіб які знаходяться у розшуку. Поліцейські впевненні, якщо у населеному пункті працює система «Безпечне місто» кількість злочинів скоєних бандитами-гастролерами значно зменшиться, завдяки функції «сторонній автомобіль». Камери фіксують транспортний засіб, який раніше не перебував у місті. Технічні розробки створені спеціалістами з США, обладнання планують придбати через електронні тендерні торги.
Голосування за фінансування проекту «Безпечне місто» відбудеться на найближчій сесії міськради.