У херсонських бізнесменів забрали 13 ліцензій за продаж цигарок неповнолітнім

6 лет назад 0

Як повідомили фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Херсонській області, протягом 2017 року за продаж неповнолітнім 13 підприємців області позбавили ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Факти реалізації підакцизних товарів особам, які не досягли 18 років, були встановлені у м. Херсоні, смт В.Олександрівка та Чаплинському районі. До правопорушників застосовано фінансові санкції по 6800 гривень кожному.

Протягом січня — грудня 2017 року спеціалісти фіскального відомства провели 274 фактичні перевірки бізнесменів області з питань додержання суб’єктами господарювання правил, встановлених статтею 17 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та задокументували 314 порушень таких вимог.

За результатами проведених перевірок встановлено 173 випадки торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідних ліцензій, 62 випадки торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни, 5 випадків торгівлі тютюновими виробами за цінами вищими ніж встановлені виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів та 1 випадок провадження роздрібної торгівлі алкогольними напоями через касовий апарат, не вказаний у ліцензії, тощо. Несумлінні платники сплатили до бюджету 3,7 млн. гривень штрафних санкцій.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області