У херсонських школах проблеми з охороною та медичною допомогою

6 лет назад 0

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Херсонської міської ради було затверджено мережу закладів загальної середньої освіти на 2018-2019 навчальний рік. Доповідачем виступив начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов.

«У місті Херсон налічується 62 загальноосвітніх заклади. Наповненість класів школярами – 28,6 дитини у класі. Цього року до першого класу пішло 3861 дитина», — говорить Ніконов.

Натомість, міський голова Володимир Миколаєнко поцікавився, як у школах йдуть справи з безпекою. На що Ніконов відповів, що кожен керівник школи повинен особисто контролювати безпеку учнів.

«Посади вахтер не існує, а беруть когось з працівників та садять на вахту. Керівники навчальних закладів несуть персональну відповідальність за безпеку учнів. Також для охорони учнів батьки можуть найняти приватну службу охорони», — заявив Ніконов.

Також керівник Управління зазначив, що у херсонських школах складна ситуація і з медичними працівниками, оскільки дане питання не вирішено і згодом посаду медичної сестри можуть скоротити.

Антон Костюк