У Херсонській обласній раді відбудеться зустріч з народними депутатами з питань ринку землі

5 лет назад 0

На засіданні позафракційної аграрної групи «Аграрії Херсонщини» в Херсонській обласній раді була підтримана пропозиція голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера щодо проведення розширеної робочої наради з питань формування ринку землі. До участі у нараді мають бути запрошені народні депутати від Херсонщини, члени позафракційної аграрної групи «Аграрії Херсонщини», голови депутатських фракцій та профільних депутатських комісій Херсонської обласної ради, керівництво Херсонської обласної державної адміністрації, аграрії.

– Серед народних депутатів від Херсонщини є також й аграрії, які добре розуміються на питаннях цього сектору економіки. Наше завдання донести позицію Херсонщини, обласної ради як представницького органу щодо нашого бачення формування ринку землі. Є певні моменти, які потрібно врахувати, щоб захистити, у тому числі, й національні інтереси України. Це стосується долі 7 мільйонів гектарів державних сільськогосподарських земель, частина з яких є й на території нашої області, гарантій доступу українських фермерів до дешевого фінансового ресурсу, захисту громадян, які мають право на землю, але не змогли його реалізувати, наявності «білих плям» у кадастровій карті України, спроможності територій ОТГ, унеможливлення продажу української землі іноземцям, тощо , – наголосив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Робоча нарада має відбутися найближчим часом, бо саме у вересні у Верховній Раді планується розгляд пакету земельних законопроєктів.