У Херсонській області розпочала роботу комісія Держслужби з надзвичайних ситуацій України

6 лет назад 0

18 вересня в Херсонській області розпочала роботу комісія Держслужби з надзвичайних ситуацій України щодо здійснення контролю за виконанням вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб області. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Херсонській області.

Комплексна перевірка розпочалась з установчої наради в Херсонській облдержадміністрації. Відкрив нараду заступник Голови ДСНС України Руслан Білошицький.

У перший день роботи ко місії запланована перевірка діяльності структурних підрозділів Херсонської обласної державної адміністрації, територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, утворених комісій, спеціалізованих служб, формувань цивільного захисту, підприємств, установ і організацій з виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту.

У подальшому буде перевірена організація системи цивільного захисту Генічеської, Голопристанської, Каховської, Новокаховської та Херсонської міських рад, Генічеської, Голопристанської та Каховської районних держадміністрацій, Гладківської, Зеленопідської та Мудрівської об’єднаних територіальних громад, сільських та селищних органів самоврядування, а також робота комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, їх органи управління; евакуаційні комісії; підрозділи з питань цивільного захисту; спеціалізовані служби цивільного захисту; аварійно-рятувальні служби; місцеві та добровільні підрозділи пожежної охорони; установи та організації, що залучаються до виконання заходів цивільного захисту.

Також будуть відпрацьовані спеціальні ввідні.

Комісія працюватиме з 18-го по 27-ме вересня.