У Херсонській області зареєстровано вже 3970 неприбуткових організацій

7 лет назад 0

Станом на 1 липня у Херсонській області 3970 неприбуткових організацій увійшли до нового Реєстру. Всі вони привели свої установчі документи у відповідність до норм п.133.4 ст. 13.3 Податкового кодексу України та вчасно подали копії до контролюючих та реєстраційних органів.

Переважна частина "неприбутківців" – це об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи, гаражні, садівничі та інші товариства, а також релігійні організації. Їм присвоєно ознаки неприбутковості.

Окрім того, із переліку виключено 362 установ и та організацій, що за власним бажанням припинили свою діяльність або були ліквідовані.

Суб'єкти, які не включено до Реєстру, вважаються платниками податку на прибуток підприємств на загальних підставах.

Новостворені неприбуткові організації, що подали в установленому порядку документи для внесення до Реєстру неприбуткових установ та організацій під час або протягом 10 днів з дня державної реєстрації та які за результатами розгляду таких документів внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій, вважаються для цілей оподаткування неприбутковими організаціями з дня їх державної реєстрації.

Нагадаємо, законодавством було подовжено термін перереєстрації неприбуткових установ-релігійних громад до кінця 2017 року.

З даними Реєстру можна ознайомитися в Електронному кабінеті платника, який працює на веб-порталі ДФС України.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області