У Херсонській ОДА розповіли про туристичний потенціал області

3 года назад 0

Херсонщина – унікальна територія для туризму, відпочинку та рекреації, на якій активно розвивається лікувально-оздоровчий, водний, сільський зелений, екологічний, гастрономічний, історико-культурний туризм. Про це йдеться на сайті Херсонської ОДА.

На Херсонщині розташовані понад 80 об’єктів природно-заповідного фонду національного, міжнародного та місцевого значення, серед яких 2 всесвітньовідомих біосферних заповідники: Чорноморський і «Асканія-Нова», які входять до охоронної спадщини ЮНЕСКО. Справжніми туристичними перлинами області є 5 національних природних парків: Азово-Сиваський, Джарилгацький, Нижньодніпровський, «Олешківські піски», «Кам’янська Січ».

Херсонщина – єдина з усіх областей України, яка має:

— вихід одночасно до двох морів – Чорного і Азовського (узбережжя в межах області простягається більше як на 200 кілометрів і має чудові піщані пляжі),
— екологічно чисту і неповторну дельту Дніпра – одні з найбільших у Європі плавнів міжнародного значення;
— найдовшу піщану косу у світі – Арабатська Стрілка;
— найбільший в Європі безлюдний острів – Джарилгач;
— неповторні за своєю красою ландшафтів острів Бирючий, Кінбурнську та Тендрівську коси;
— єдину в Європі природну пустелю – Олешківські піски;
— найбільший у світі рукотворний ліс площею понад 100 тис. га.;
— 155 родовищ бальнеологічних ресурсів (мінеральних і термальних вод, лікувальних грязей, ропи солоних озер).

Окрім ресурсів, якими обдарувала Херсонщину природа, в області нараховується понад 5 тис. об’єктів історико-культурної спадщини, серед яких легендарні Кам’янська та Олешківська Січі, скіфські кургани, античні городища, залишки турецьких укріплень, козацькі хрести, багаточисельні храми.