У херсонському дитячому садку з батьків збирають по 1000 грн на батареї

6 лет назад 0

Навчальний рік тільки нещодавно розпочався, а з батьків дитячого садочку № 56 вже почали збирати по 1000 грн на закупівлю опалювальних батарей. Про це у соцмережі повідомляє Ігор Швед.

«Ні чому вже не дивуюсь. Садок №56 збирають по 1000 грн на батареї для опалювання», — висловлює своє обурення Швед.

Дану ситуацію коментує керівник міського управління освіти Юрій Ніконов. За його словам, дитячий садок має право збирати благодійні внески на окремий рахунок.

«Дитячий садок має право збирати кошти з батьків, оскільки це благодійні внески і для цього існує благодійна рада. Головне, щоб вони збиралися на рахункові кошти, не готівкою, а на рахунок. Батьки можуть відмовитися здавати кошти, оскільки це їх право — здавати або не здавати. Натомість, якщо у них вимагають гроші, то вони мають право звернутися до поліції», — говорить Ніконов.

Також Ніконов додав, що ремонти опалення не виконані в дитячих садках №2, 3, 10, 12, 21, 22, 34. На підготовку до опалювального сезону необхідно 4,3 млн грн. Виділення данної суми буде винесено на наступну сесію міської ради. Загальна сума по школах і дитячих садках складає 11,676 млн грн.

Наостанок начальник управління освіти порадив звернутися до директора дитячого садочку №56 з даною проблемою, але на телефоні дзвінки журналістам нашого інтернет-видання адміністрація закладу не відповідає.

Антон Костюк