У Художньому музеї відкрито виставку «Поезія живопису Георгія Курнакова»

7 лет назад 0

У відкритті виставки взяли участь друзі та знайомі художника, які поділилися своїми спогадами з присутніми. Академік, мистецтвознавець, член Національної спілки художників України Володимир Чуприна розповів про многолітню дружбу з Георгієм Курнаковим та основні моменти його творчого шляху. 

Георгій Васильович Курнаков – автор неперевершених пейзажів та натюрмортів, на яких зображено краєвиди та барвисті квіти Херсонщини, був не тільки майстром пензля. Він брав активну участь в громадському житті нашого міста, заснував та довгий час опікувався спілкою самодіяльних художників «Дніпровська палітра».

Херсонський художній музей за заповітом отримав велику колекцію творів майстра, бібліотеку книг з мистецтва та художні твори з його приватного зібрання, які Курнаков збирав протягом всього життя. Вернісаж відбувся у святковій та дружній атмосфері. 

Керівництво музею запрошує мешканців області та гостей Херсону познайомитись із творчістю Георгія Васильовича Курнакова, сообщается на сайте Херсонской ОГА.