У Каховці пожежу гасили 43 рятувальники і 7 одиниць техніки

7 лет назад 0

29 грудня о 17:38 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що сталася у м. Каховка на вул. Велика Куликовська. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

До місця надзвичайної події було направлено відділення 13-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Каховського району. По прибуттю за вказаною адресою розвідка за зовнішніми ознаками визначила, що горить покрівля двоповерхового будинку.

Ускладненню гасіння пожежі та збільшенню її масштабів сприяли складні погодні умови — сильний вітер з поривами до 20 м/с та недостатнє водопостачання через пориви в системі міста, що виникли при спробі підняти тиск. Тому лише о 19:30 пожежу вдалося локалізувати, а о 23:45 ліквідувати остаточно. Загалом на ліквідації надзвичайної події загальною площею 800 кв.м залучалося 43 чоловіки особового складу, 5 одиниць основної і 2 одиниці спеціальної техніки 13-ї, 22-ї, 21-ї, 17-ї Державних пожежно-рятувальних частин Каховського, Чаплинського, Олешківського районів і м.Нова Каховка. Для підвозу води були залучені: автоцистерна Каховського водоканалу і приватний транспорт з двома ємностями.

Причина пожежі буде встановлено після висновку дослідно-випробувальної лабораторії Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Херсонській області.

Інформація про будівлю: збудована всередині 20-го сторіччя і реконструйована у 2006 році під офісні приміщення на першому поверсі і житлові – на другому.

На пожежі ніхто не постраждав, збитки встановлюються.