У контрольному пункті «Чонгар» прикордонники 11 разів відмовилися від російської «валюти»

7 лет назад 0

В рамках проведення відомчої антикорупційної акції «Вільні від корупції» у контрольному пункті «Чонгар» прикордонники зафіксували чергову спробу дачі хабаря.

Так, учора ще один громадянин Казахстану намагався за допомогою однієї тисячі російських рублів «вирішити» питання із прикордонниками безперешкодного перетину адмінмежі у напрямку материкової України. Як і в інших випадках, у іноземця також не було спецдозволу та до анексованого півострову він потрапив через пункт пропуску, функціонування якого тимчасово припинено.

Прикордонники громадянина Казахстану не пропустили та встановленим порядком заборонили йому відвідувати Україну протягом 3-х років, а також по даному факту направили повідомлення до поліції за ознаками злочину передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Загалом, з початку року прикордонники Бердянського загону у пунктах пропусках на державному кордоні та контрольному пункті «Чонгар» зафіксували 26 фактів пропонування громадянами неправомірної винагороди у національній та іноземній валютах, із яких 11 разів пропонували хабар у російських рублях при перетині адмінмежі із ТОТ АР Крим. По усім випадкам дачі хабаря прикордонники інформували Національну поліцію.

Прес-служба Бердянського прикордонного загону