У Новій Каховці ювенальні поліцейські склали адмінпротоколи на батьків, діти яких знаходилися на вулиці без супроводу дорослих

4 года назад 0

Працівники поліції продовжують здійснювати контроль за дотриманням жителями області карантинних заходів. Незважаючи на широку інформаційну кампанію, направлену на ознайомлення громадян з новими обмеженнями та відповідальністю за їх порушення, деякі батьки ігнорують правила. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, у місті Нова Каховка під час патрулювання працівники ювенальної превенції виявили трьох хлопчиків віком до 14-ти років. Хоч діти були і в масках, але вони знаходилися на майданчику біля під’їзду без супроводу дорослих. Поліцейські відвели дітей додому, провели з батьками профілактичні бесіди та склали у їх відношенні адміністративні протоколи за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП.

Інспектори порадили батькам більш відповідально ставитися до здоров’я їх дітей, адже карантинні обмеження введені, в першу чергу, задля убезпечення громадян від зараження коронавірусною хворобою. Дітям до 14 років рекомендовано виходити на вулицю тільки у супроводі батьків чи опікунів. А нехтування правилами наступного разу може обернутися для цих батьків штрафом від 17 тисяч гривень.