У поєднанні з природою: херсонський театр ім. М. Куліша презентував нову програму «Музика лісу»

4 года назад 0

  • Новини
  • 0
  • 0

У поєднанні з природою: херсонський театр ім. М. Куліша презентував нову програму «Музика лісу» Дата: 07/06/2020

Понад 20 композицій у виконанні оркестру, запальні танці, неймовірний голос та природні спецефекти! Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша презентував публіці симфонію природи режисера-постановника Катерини Слажнєвої під назвою «Музика лісу».

Місцем проведення стала сцена просто неба, що розташована на території бази зеленого туризму «Чумацька криниця». Проте така відстань не стала на заваді херсонцям, і бажаючих зануритися у незвичайне театральне дійство виявилося вдосталь. Тож віртуальну театральну залу заповнили майже вщент.

Радо вітав глядачів генеральний директор-художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша Олександр Книга. За його словами, ця локація вибрана не випадково, адже що як не природа зможе стати гарним доповненням.

«Пропоную вашій увазі незвичну прем’єру. Це не вистава, а симфонічний концерт. Вирішили провести її тут, адже всі мелодії, що прозвучать, написані композиторами, яких надихнула природа. І ви знаєте, ми коли готувалися до програми “Мелодія лісу”: фотографували в лісі музикантів, знімали рекламний ролик, зрозуміли, що це не остання прем’єра на свіжому повітрі», – зазначив Олександр Книга.

«Музика лісу» – справжнє відкриття для херсонської публіки. Оркестр театру перевершив себе, поєднавши класичні і сучасні композиції. Гарним доповненням до музики став танцювальний дует Ольги Саніної та Гліба Малиги. Плавні рухи, ніжні погляди, вишукане вбрання – зіграли важливу роль.

Звичайно, не обійшлося без талановитої вокалістки театру Тетяни Мисак. Її чарівний голос проник у саме серце і змусив глядачів затамувати подих. Однією з пісень, яких виконала Тетяна, стала українська народна «Несе Галя воду». У такому незвичному виконанні пісня набула нових барв та чуттєвості.

Не менш неочікуваним, але приємним став сольний виступ артистки оркестру, скрипачки Олени Чуй.

Тож херсонська публіка була приємно вражена від почутого, побаченого і благала виконати будь-яку композицію на біс. Тож на питання: «Чи завітаєте Ви до нас ще?» усі захоплено дали позитивну відповідь.

Олександр Книга також відзначив, що накінець червня готують ще кілька новинок на свіжому повітрі: «20 червня запрошуємо вас на імерсивну виставу «Сон в літню ніч» Шекспіра. Це буде незвично, адже глядачі разом з акторами пересуватимуться локаціями і стануть безпосередніми учасниками вистави. 27 червня плануємо провести акустичний концерт на Станіславських скелях. Під час концерту ви зможете побачити захід сонця, яке сідає у Дніпро-Бузький лиман. Це буде акустичний концерт, ми не хочемо задіювати електрику. Просто гратиме природа та краса нашої Херсонщини».

Тому радимо глядачам слідкувати за афішою та долучатися до незвичайного дійства.