У Великолепетиському районі поліція викрила двох громадян в браконьєрстві

6 лет назад 0

В ході відпрацювання акваторії Каховського водосховища працівники відділення поліції в порту «Херсон» помітили двох чоловіків, які підходили на човні до берегу Болгарської затоки. Під час перевірки в човні мешканців Великолепетиського району, віком 29 та 37 років, поліцейські виявили незаконні знаряддя лову з живими водними біоресурсами. Про це повідомляє Відділ комунікації області.

Як розповів заступник начальника відділення поліції в порту «Херсон» Віталій Костенко, у правопорушників були вилучені 2 місинові сітки загальною довжиною 170 м та карасі сріблясті, тарань та лящі загальною кількістю 277 штук. Сума заподіяної шкоди складає майже 11,5 тисяч гривень. Також у правопорушників в якості речових доказів були вилучені дерев’яний човен і автомобіль «ВАЗ 2106».

За фактом незаконного вилову водних біоресурсів відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Проведення поліцейських заходів з протидії браконьєрству продовжується.