Учасники акції «Труханівська Січ» відвідали реабілітаційний центр для атовців на Херсонщині

6 лет назад 0

20 квітня, учасники Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ», перебуваючи на Херсонщині другу добу, відвідали унікальний та єдиний на півдні реабілітаційний центр для воїнів АТО.

Зустріла та провела екскурсію гостям стінами КЗ «Обласна лікарня відновного лікування» обласної ради, на базі якого відкрито центр, головний лікар Вікторія Вагнєр.

Вона розповіла, що лікувально-профілактичний заклад складається зі стаціонару на 70 ліжок, який надає стаціонарну медичну допомогу (хірургічну, терапевтичну, травматологічну, неврологічну, отоларингологічну, гінекологічну), поліклінічно-діагностичного відділення на 240 відвідувань на добу по 17 лікарським спеціальностям та денного стаціонару на 48 ліжок.

Учасники акції від побаченого були у захваті.

Волонтер центру «Солдатський привал» м. Запоріжжя Дахно Валентина, яка подорожує з усіма вже 10-ту добу була вражена від побаченого: «Апаратура, медичне обладнання, процедура прийому пацієнтів — це все ми наочно побачили. Я просто у захваті! Мені було дуже цікаво також поспілкуватися з відвідувачами лікарні, які мені розповіли, що з таким обладнанням набагато швидше одужуєш. Я багато подорожую, але такий центр, як на Херсонщині бачу вперше. Хочу сказати слова подяки керівництву області, які реально, а не на словах, опікуються учасниками бойових дій АТО».

У свою чергу, волонтерка Всеукраїнського об’єднання «Коло медіа» Олена Іванова повідомила, що цього року на Херсонщині у Скадовському районі о.Джарилгач знову працюватиме волонтерський опорний пункт "Душа Півдня" для реабілітації всіх бажаючих учасників АТО.

Прес-служба Херсонської ОДА