Украинский политзаключенный Александр Шумков был избит в тверской колонии

3 года назад 0

О факте насилия над украинским политзаключенным Александром Шумковым сообщила на своей странице в Facebook его тетя, Людмила Шумкова: 

Вночі отримали повідомлення про те, що вчора ввечері співробітник ФКУ ВК4 УФСВП РФ по Тверській області наніс тілесні ушкодження Олександру. За яких обставин це трапилося наразі не відомо.  Проте, всі дії правоохоронців та спецслужб РФ, на мою думку, направлені на провокації з метою відкриття ще одної кримінальної справи проти Сашка. Неодноразово спецслужби РФ під час зустрічі з Сашком в колонії казали йому, що живим з території РФ він може не виїхати і, що загалом їм не вигідно його відпускати в Україну. Навіть намагалися тиснути на тих небайдужих громадян РФ, які підтримували Олександра листами. Враховуючи, що весь час незаконного ув'язнення не було жодного спокійного дня та те, що

 залишилося йому не так багато часу до звільнення, провокації скоріше за все будуть посилюватися. Я дуже прошу Офіс Президента України Dmytro Kuleba Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Департамент консульської служби МЗС України Людмила Денісова звернути увагу на ситуацію, що склалася і зробити все можливе, щоб громадянин України вчасно повернувся додому, а не отримав ще один термін. 

Стоит напомнить, что арестован Александр Шумков был 29 сентября 2017 года. Позже был осужден властями страны-агрессора по обвинению об участии в деятельности экстремистской организации. 

До своего ареста Александр Шумков служил по контракту в ВСУ под Чернобаевкой, жил в Херсоне.