Український уряд створив карту наявних і необхідних соціальних об’єктів

4 года назад 0

Кабінет міністрів вперше в історії нашої держави створив карту наявних і необхідних соціальних об’єктів.

На ній відображене розташування існуючих дитячих садків, шкіл, лікарень, кінотеатрів, бібліотек тощо, а також змодельовано такі об’єкти, які ще потрібно добудувати.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час наради з керівниками обласних адміністрацій, інформує Урядовий портал.

Зараз карта включає у себе дані про 150 тисяч об’єктів.

“Спочатку ми зібрали на карті інформацію про те, що зараз у нас фізично вже є. Паралельно міністерства розробили власні стандарти забезпечення надання (доступності) до публічних сервісів та послуг для людей. Ми проаналізували, що у нас є, співставили їх зі стандартами, які надали міністерства. На основі цього моделюємо ідеальну мережу соціальних та інфраструктурних об’єктів, яка має існувати в країні”, – зазначив прем’єр-міністр.

За словами Гончарука, в Україні зараз є, наприклад, 856 опорних шкіл, а потрібно понад 2,1 тисячі.

Уряд повинен співпрацювати з місцевою владою для створення такої інфраструктури, яка буде спрямована на вирішення реальних потреб людей, а не існуватиме для зручності держави, наголосив прем’єр.

“Це стосується медицини, освіти, безпеки, послуг. Зараз у нас реформа децентралізації не зовсім ефективна, зокрема, і через відсутність чітких вимірюваних критеріїв, що і для чого зробила місцева влада”, – додав Олексій Гончарук.