З початку року підприємствам Херсонщини повернули 451 мільйон гривень ПДВ

5 лет назад 0

Як повідомили спеціалісти управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі з урахуванням залишків минулого року, за січень-березень 2019 року 54 бізнесмени області отримали 451,2 млн. грн. бюджетного відшкодування ПДВ на розрахункові рахунки платників у банках. Це у 3,2 рази або на 309 млн. грн. більше, ніж за три місяці минулого року.

Ще 9 суб’єктам господарювання нашої області було відмовлено в бюджетному відшкодуванні ПДВ на суму 1,1 млн. гривень. Серед типових помилок, які стали підставами для такої відмови, не тільки арифметичні помилки під час заповнення податкової декларації з ПДВ та порушення Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість. Головним мотивом упередження бюджетного відшкодування ПДВ стало безпідставне декларування від’ємного значення, яке фактично не було сплачено постачальникам таких товарів/послуг до Державного бюджету України.

Платникам ПДВ важливо пам’ятати: лише прозорі схеми ведення господарської діяльності дозволяють отримувати бюджету компенсацію. А від своєчасного відшкодування ПДВ залежать процеси, направлені на стимулювання інвестиційного клімату та розвиток бізнес – середовища на Херсонщині.