З початку року поліція Херсонщини вилучила із незаконного обігу понад 75 кг наркотичних засобів та психотропних речовин

4 года назад 0

З початку року поліцейські відкрили 341 кримінальне провадження, пов’язане із незаконним обігом наркотиків, з них 102 – за збут наркотичних речовин. По 73 провадженням особам оголошено про підозру. Вартість вилучених наркотиків на «чорному ринку» становить майже 6 млн гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами начальника управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрія Денисьєва, з початку 2020 року поліцейські задокументували 42 факти збуту наркотиків в мережі Інтернет. За вчинення таких злочинів до відповідальності притягнуто 16 осіб, з яких 6 – у складі групи. Завдяки вжитим заходам було припинено діяльність інтернет-ресурсів з продажу наркотиків. Викрито 6 фактів збуту сильнодіючих препаратів, в тому числі в особливо великих розмірах. Також актуальним питанням є легалізація коштів отриманих від «наркобізнесу». За даним фактом відкрито 3 кримінальні провадження за якими 3 особам повідомлено про підозру.

Крім того, поліцейські задокументували та направили до суду 5 кримінальних проваджень відносно груп наркозбувачів, до складу яких входило 13 осіб. З вказаної кількості 1 провадження – відносно організованої злочинної групи, до складу якої входило 5 осіб. Зловмисники збували наркотики та психотропи на персонально створеному чат-боті у месенджері «Телеграм».

Також за три місяці Херсонські поліцейські ліквідували нарколабораторії по вирощуванню елітних сортів марихуани з мільйонними оборудками та 23 наркопритони,

На майно наркозбувачів накладено арешт на 1 мільйон 973 тисячі гривень та вилучено майно на суму 333 тисячі гривень.

Наразі робота з протидії наркозлочинності на території області триває.