За навчання херсонці сплатили понад 4 млн грн

7 лет назад 0

З початку цього року 608 мешканців Херсона подали декларації про майновий стан і доходи аби скористатися правом на отримання податкової знижки. Загалом вони задекларували 38,5 млн гривень доходу та 5,9 млн гривень витрат, понесених протягом 2016 року. Усі разом вони мають отримати із бюджету понад 1,1 млн гривень зайво сплаченого податку.

Найбільшим попитом у декларантів користується податкова знижка на навчання. Питома вага декларацій про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки саме з такого виду витрат складає 74%. Тобто, майже три чверті херсонців, які подали декларації аби реалізувати право на знижку, у минулому році сплачували за навчання у вищих навчальних закладах себе особисто або членів своєї сім'ї першого ступеня споріднення. У 2016 році вони разом сплатили понад 4 млн грн за навчання та мають можливість повернути до своїх гаманців понад 800 тис. грн зайво сплаченого податку на доходи.

Трохи більше 20% декларацій подали херсонці, які у 2016 році сплачували внески до недержавних пенсійних фондів або страхували життя. Ця стаття витрат коштувала їм більше 800 тис. грн із яких усі разом вони мають можливість повернути до свого власного бюджету більше 144 тис. гривень.

Найменше декларацій подали громадяни, які у 2016 році здійснювали штучне запліднення та сплачували відсотки по іпотечним кредитам — 33. Їм відшкодують понад 173 тис. грн, понесених торік витрат.