За рік обласна аварійно-рятувальна служба здійснила 1081 оперативне реагування на аварії та врятувала життя 37 людей

5 лет назад 0

Під час планування розвитку регіонів використовуються регіональні цільові комплексні програми, реалізація яких досягається шляхом залучення у виробництво місцевих ресурсів, державних інвестицій, позабюджетних коштів. Ці програми спрямовуються на розв’язання найважливіших регіональних проблем: від функціонування об’єктів культури, освіти, охорони здоров’я, забезпечення соціальних гарантій для населення до надання фінансової допомоги для прискорення реформування економіки регіону.

Впровадження таких програм фінансується за рахунок коштів обласного бюджету. Так, на сьогодні в Херсонській області діє 37 регіональних цільових програм, які охоплюють усі галузі життєдіяльності суспільства. Зокрема, з метою забезпечення захисту населення, територій, навколишнього природнього середовища та майна від надзвичайних ситуацій у Херсонській області діє програма запобігання виникненню та ліквідації надзвичайних ситуацій (аварій) і оперативного реагування на них у Херсонській області на 2016-2020 роки (далі – Програма), затверджена рішенням XХХVІ сесії обласної ради VI скликання від 10 вересня 2015 року № 1302 (зі змінами).

На виконання заходів Програми у 2018 році направлено 4622,2 тис. грн з обласного бюджету та 585,8 тис. грн власних надходжень обласної аварійно-рятувальної служби.

На утримання обласної аварійно-рятувальної служби з обласного бюджету витрачено 3040,0 тис. грн. В результаті здійснених заходів забезпечується цілодобове оперативне чергування, до складу чергових сил входить 6 чоловік постійної готовності з терміном готовності 5 хвилин та 6 чоловік зміни підсилення з терміном готовності 40 хвилин. Готовність всієї служби до виконання аварійно-рятувальних робіт складає дві години.

Станом на 01 січня 2019 року здійснено 1081 оперативне реагування на аварії (надзвичайні ситуації) при цьому врятовано життя 37 людей.

На забезпечення постійної готовності аварійно-рятувальної служби з обласного бюджету витрачено 644,9 тис. грн, за рахунок чого функціонує безпілотний летальний апарат та рятувальний моторний човен, придбано апаратуру для водолазного відділення, спецодяг та спецоснащення.

На утримання регіонального матеріального резерву з обласного бюджету витрачено понад 179,8 тис. грн та придбано 3125 літрів бензину А-92, 200 літрів бензину А-95 та 3000 літрів дизельного палива, які були передані аварійно-рятувальному загону спецпризначення ГУ ДСНС України в Херсонській області для проведення заходів з ліквідації та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ризиками осінньо-зимового періоду 2017-2018 років, у тому числі на автошляхах області, та на проведення робіт з попередження виникнення надзвичайних ситуацій.

На обслуговування апаратури регіональної системи оповіщення з обласного бюджету витрачено 757,5 тис. грн. В результаті, Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації укладені відповідні договори з ХФ ПАТ «Укртелеком» та казенним підприємством «Укрспецзв’язок».