Загони територіальної оборони продовжують навчання

6 лет назад 0

17 лютого на Херсонщині відбулися перші в цьому році заняття підрозділів територіальної оборони області. На навчаннях Олешківського РВК був присутній заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Вадим Чабан, повідомляє прес-служба ОДА.

«Ми поновили заняття збройної підготовки. Я впевнений в тому, що це дасть нам велику користь, адже свідчить про постійне посилення обороноздатності нашого краю. Сподіваюсь, такі знання нам не знадобляться, але ми повинні бути підготовленими, щоб за потребою дати відсіч ворогу», — звернувся до присутніх Вадим Чабан.

Традиційно на зборових навчаннях військовозобов’язані пройшли підготовку в декілька етапів, а саме теоретичний та практичний, мали змогу відпрацьовувати навички зі стрільби, надання медичної допомоги, тактичної підготовки, дії підрозділу в обороні та наступі.

«Дивлячись на те, в якому стані країна, навчання загонів територіальної оборони досить важливо. Дай Бог, щоб нам ніколи це не знадобилось. Проте знання зайвими ніколи не бувають», — зауважив військовослужбовець Збройних сил України Віталій Григор’єв.

Крім того, у цей день заняття пройшли у Бериславському районі. Загалом у сьогоднішніх навчаннях підрозділів територіальної оборони області взяли участь близько 200 осіб.

З метою зміцнення обороноздатності області, забезпечення оперативного реагування на виклики та загрози національній безпеці, збереження спокою на території Херсонської області, основні зусилля обласної державної адміністрації та її голови Андрія Гордєєва у минулому 2017 році були направлені на створення дієвої системи територіальної оборони області, забезпечення належного функціонування підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, правоохоронних органів, проведення заходів з допризовної підготовки, військово-патріотичного виховання молоді та призову громадян на військову службу.

Загалом навчання за програмою, яка була відпрацьована спільно із Генеральним штабом, пройшли 21 загін тероборони, проведено більше 50 занять, підготовлено біля 5300 військовозобов’язаних, з них біля 300 офіцерів. Виконання заходів зборів дозволило на практиці у реальному часі провести оповіщення та збір приписного складу загонів оборони, сформувати військові підрозділи та згуртувати їх в ході спільного навчання на військовому полігоні та надати первинні знання із військової справи, необхідні для виконання завдань за призначенням.