Захист прав споживачів – складова частина захисту прав людини!

6 лет назад 0

Під таким гаслом пройшла сьогодні — у Всесвітній день захисту прав споживачів — правопросвітницька акція, яку провели фахівці Регіонального та Херсонського місцевого центрів в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Вітаючи херсонців зі святом, правники розказали про проект «Я МАЮ ПРАВО!» та пояснили алгоритм дій при виникненні правових спорів.

Як зазначив начальник відділу правопросвітництва Херсонського місцевого центру з надання БВПД Володимир Куценко , «усі ми, — незалежно від віку та соціального статусу, — споживачі. Ми споживаємо продукти, товари, послуги. І хоча держава захищає права споживачів, здійснює контроль за якістю (ст. 42 Конституції України), ніхто з нас не застрахований від покупки неякісного товару. Та й повернути такий товар не завжди вдається».

«Тому кожен повинен бути компетентним у сфері реалізації своїх споживчих прав, знати, як вирішити правовий спір, якщо справа все ж таки дійде до суду, адже захист прав споживачів – складова частина захисту прав людини», — резюмував правник.

По завершенні акції кожний отримав пам´ятки, розроблені Міністерством юстиції України в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та інформаційні буклети системи БПД.

Відділ комунікацій Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області