Збільшено спектр послуг на відділеному робочому місці

6 лет назад 0

Покращення якості обслуговування громадян в органах Пенсійного фонду України, забезпечення повноти та оперативності надання відповідних послуг є основним пріоритетом в роботі Фонду.

Починаючи з 2014 року, головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області проводиться робота з майбутніми пенсіонерами. Громадяни мають можливість звернутися для оформлення підготовчої пенсійної справи за 9 місяців до дня досягнення пенсійного віку. Спеціалісти приймають наявні документи, здійснюють їх правову оцінку, надають допомогу у витребуванні додаткових документів, що дозволяє громадянам підійти до етапу призначення пенсії підготовленими та в найкоротший термін отримати першу пенсійну виплату. Для правової оцінки документів майбутньому пенсіонеру необхідно надати їх оригінали, що не завжди зручно у зв’язку з віддаленим місцем проживання.

Відповідно до постанови правління Пенсійного фонду України “Про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України” від 30.07.2015 р. № 13-1 (із змінами), для призначення пенсії необхідно надати у фронт-офіс сервісного центру оригінали необхідних документів, де спеціаліст управління проводить їх сканування для формування електронної пенсійної справи.

В квітні поточного року на базі віддаленого робочого місця Антонівської селищної ради міста Херсона спеціалістом Херсонського відділу обслуговування громадян №2 (сервісний центр) головного управління Фонду здійснено прийом трьох громадян передпенсійного віку. Після проведення правової оцінки наданих документів за допомогою комплексу користувача АЦСК органів юстиції України проведено шифрування сканованих документів з подальшою передачею засобами електронного зв’язку до сервісного центру. За допомогою комплексу користувача АЦСК документи розшифровано відповідальними спеціалістами фронт-офісу сервісного центру та взято до роботи.

Не пізніше ніж за місяць до виповнення пенсійного віку майбутнім пенсіонерам направлять повідомлення про необхідність надання до органів Фонду заяви на призначення пенсії, яку долучать до вже сформованої справи та оформлять виплату.