Землі Херсонщини «принесли» місцевим громадам 231 мільйон гривень

5 лет назад 0

За півроку землевласники та землекористувачі Херсонської області перерахували 231,2 млн. грн. плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Це на 29,9 млн. грн. або на 15 відс. більше від попереднього року. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Левову частину доходів громад Херсонщини — 193,6 млн. грн., або 84 відс. загальних надходжень за використанням земельних ділянок сплатили юридичні особи. Це на 27,4 млн. грн. більше ніж торік. Ще 37,6 млн. грн. плати за землю перерахували місцевим громадам фізичні особи — підприємці нашої області.

Найактивніше скарбниці місцевих громад наповнювали підприємства та мешканці обласного центру – 101,7 млн. грн., а також м. Нова Каховка – 59,6 млн. гривень. Разом вони перерахували 70 відс. плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Плата за землю традиційно посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів області. А спільна системна робота спеціалістів фіскальної служби області та представників органів місцевого самоврядування, у форматі проведення операції «Урожай», дозволить дієво впорядкувати земельні відносини, суттєво скоротити факти використання не облікованих земельних ділянок та сформувати у землевласників — платників податків справжню повагу до таврійської землі.